'In navolging van Anderlecht moet ook KBVB boete betalen, ondanks beroep'

'In navolging van Anderlecht moet ook KBVB boete betalen, ondanks beroep'

14-02-2020 18:03 Laatste update: 18:17
9

De Belgische voetbalbond moet een boete van ruim 200.000 euro betalen aan de FIFA. Die straf werd in mei vorig jaar al uitgesproken, maar in eerste instantie ging de KBVB nog in beroep. Daar ving het echter bot. Aanleiding voor de geldstraf: enkele transfers die RSC Anderlecht in het recente verleden heeft gedaan.

Het gaat met name over vier transfers van spelers die op het moment van de feiten jonger waren dan achttien, waaronder Chancel Mbemba, doet Sport/Voetbalmagazine het verhaal. In principe is er een verbod op internationale overgangen van jeugdspelers, tenzij er aan enkele uitzonderingen voldaan wordt. In het geval van Anderlecht was dat echter niet zo.

Toch keurde de KBVB de vier transfers van paars-wit goed. Daarop startte de FIFA een procedure op. Die heeft het nu dus finaal gewonnen. In mei van vorig jaar werd Anderlecht zelf al veroordeeld tot een boete van 177.000 euro, een straf waartegen de club niet in beroep ging. De KBVB deed dat dus wel. Tevergeefs, blijkt nu, aangezien de bond 203.000 euro zal moeten overmaken richting Zwitserland.