'Kompany zorgt voor grote druk bij de jonge spelers van Anderlecht'

'Kompany zorgt voor grote druk bij de jonge spelers van Anderlecht'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 17:00vr 14-02-2020 om 17:00

Johan Boskamp vreest dat RSC Anderlecht niet in Play-Off 1 zal uitkomen dit seizoen. Opvallend: de analist vindt dat paars-wit beter presteert zonder de aanwezigheid van Vincent Kompany.

"Het valt me ook op dat Anderlecht veel meer ontspannen speelt als "Vince" er niet bij is", aldus Boskamp bij Sporza. "Kompany heeft natuurlijk gigantisch veel uitstraling. Maar dat kan ook een grote druk met zich meebrengen voor de jonge spelers. Als Kompany meedoet, leveren ze de bal bij hem in."

Boskamp rekent er niet op dat Anderlecht zich nog handhaaft in de top-zes. "Als ik heel eerlijk ben, dan denk ik dat de huidige top 6 Play-off I zal spelen. Genk heeft wel nog een ontzettend zwaar programma, met Standard, Kortrijk, Club Brugge, Oostende en Mechelen."

"Als je me die vraag 3 weken geleden gesteld had, dan was ik van mening dat Anderlecht het van zijn leven niet zou redden. Maar vorige week tegen KAA Gent heeft Anderlecht echt heel goed gespeeld. Anderlecht is momenteel sterker dan Zulte Waregem en KV Mechelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws