Vercauteren rekent op aanwinst: “Hij is een geboren goalgetter”

Vercauteren rekent op aanwinst: “Hij is een geboren goalgetter”

14-02-2020 13:26
6

RSC Anderlecht neemt het op speeldag 26 van de Jupiler Pro league op tegen rechtstreekse concurrent KV Mechelen. Frank Vercauteren laat zich uit over zijn aanvallende opties na het uitvallen van Antoine Colassin.

Dejan Joveljic moet het doelpuntenaantal van Anderlecht opkrikken. “Efficiëntie is een werkpunt, maar dat is ook niet zo makkelijk trainbaar. Je kunt wel afwerksituaties creëren, maar vaak heeft het ook te maken met aangeboren talent.”

“Elke ploeg zoekt zo’n speler en Dejan Joveljic is zo iemand”, gaat Vercauteren tegenover Het Nieuwsblad verder. “Als hij voor de goal komt, kent hij maar één weg: die naar de netten. Dan geeft hij zijn bal niet meer af tenzij hij echt helemaal vast zit.”

Joveljic moet de afwezigheid van Colassin opvangen. “Maar er zal ook kwaliteit rondom Dejan nodig zijn om hem in goeie omstandigheden voor de goal te brengen. Efficiëntie is niet gefocust op die ene spits: de hele ploeg moet efficiënt zijn. De verdedigers of de defensieve middenvelder mogen gerust ook scoren, hoor.”