Kompany krijgt veeg uit de pan: Veel belangrijker dan trainer spelen

Kompany krijgt veeg uit de pan: "Veel belangrijker dan trainer spelen"

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 10:15vr 14-02-2020 om 10:15

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 10:30vr 14-02-2020 om 10:30

Anderlecht speelt zaterdagavond op het veld van KV Mechelen. Ex-aanvaller John Bosman (55) is een graag geziene gast bij beide clubs en kijkt dan ook uit naar de wedstrijd.

Onlangs was Bosman nog eens te gast bij Anderlecht, voor de partij tegen Club Brugge. "Het viel me op dat er aan het stadion nauwelijks iets veranderd is”, zegt hij over zijn terugkeer. “Ik moest parkeren op het veld waarop ik vroeger elke dag trainde. Dat was een grappig idee. Maar het deed me wel iets. Het waren prachtige jaren bij Anderlecht, met mooi, aanvallend voetbal", stelt hij bij Het Nieuwsblad.

Anderlecht wil nu een voorbeeld nemen aan Ajax, en dat is volgens Bosman terecht. "Anderlecht is het Ajax van België. Jonge gasten opstellen, dat moeten ze blijven doen. Die jonge voorlinie van de laatste weken vind ik interessant. Maar er moeten ook ervaren sterkhouders zijn om de talenten te sturen. Die heeft Anderlecht misschien te weinig."

Over de bijzondere rol van Vincent Kompany is Bosman minder te spreken. "Is hij nog altijd manager? Wist ik niet. Zijn defensie, die moet hij managen. Dat is veel belangrijker dan trainer spelen", klinkt het scherp.

De vraag is natuurlijk of Kompany überhaupt nog coacht. Bij de aanstelling van Frank Vercauteren werd Kompany benoemd als 'inspirator', maar het is niet duidelijk wat dat precies inhoudt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws