Politie houdt zich klaar voor Club Brugge – Man Utd: ‘Fans zijn gewaarschuwd’

Politie houdt zich klaar voor Club Brugge – Man Utd: ‘Fans zijn gewaarschuwd’

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 09:29vr 14-02-2020 om 09:29

Club Brugge ontvangt donderdag 20 februari in het Jan Breydelstadion Manchester United. Het Nieuwsblad meldt dat de politie zich alvast heeft voorbereid.

In 2015 kwam het al tot een clash tussen de supportersclans. De wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester United staat dan ook genoteerd als een risicomatch. “Aan supermarkten en nachtwinkels werd gevraagd om alcohol niet extra te promoten en zich ook aan het glasverbod te houden”, zegt de politiewoordvoerster.

“We willen samen met het stadsbestuur op die manier vermijden dat Engelse supporters buitensporig gedrag vertonen door overmatig drankgebruik. En ook na de wedstrijd zal dat in de binnenstad een aandachtspunt blijven. Het gros van de supporters blijkt daar namelijk te overnachten”, klinkt het.

De politie zal ook extra manschappen voorzien en zal filtercontroles uitvoeren op de wegen naar het stadion. Buitenlandse supporters zonder ticket zullen worden weggestuurd. Fans die het te bont maken tijdens de tocht naar het stadion worden aangehouden tot na de wedstrijd.

“De supporters zijn dus gewaarschuwd. Wie de match zelf niet wenst te missen, houdt zich maar beter aan de regels”, is de boodschap van de politie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws