Ajax-kassa rinkelt opnieuw na Ziyech-deal: 'Beste transferbalans ter wereld'

Ajax-kassa rinkelt opnieuw na Ziyech-deal: 'Beste transferbalans ter wereld'

13-02-2020 23:14
5

Ajax heeft de laatste twee transferperiode heel wat miljoenen binnengehaald met uitgaande transfers. Na de aanstaande transfer van Hakim Ziyech hebben de Amsterdammers volgens het AD zelfs de beste transferbalans ter wereld.

Sinds de afgelopen zomerse transferperiode verkocht Ajax voor 253 miljoen euro aan spelers, terwijl het 'slechtst' 59 miljoen euro uitgaf aan nieuwe aankopen. Na de deal met Chelsea over Hakim Ziyech heeft Ajax dus een positieve transferbalans van 194 miljoen euro. Volgens het Algemeen Dagblad laat Ajax daarmee nu ook Benfica achter zich. De transferbalans van de Portugese club staat 158 miljoen euro in de plus.

Ajax kent een zeer lucratieve periode met de verkoop van verschillende spelers. Matthijs de Ligt vertrok voor 85,5 miljoen naar Juventus, terwijl transfer naar Barcelona van Frenkie de Jong 75 miljoen euro in het laadje bracht. Ook de transfers van Kasper Dolberg (Nice, 20,5 miljoen), Maximilian Wöber (Sevilla, 10,5 miljoen), Daley Sinkgraven (Leverkusen, 5 miljoen), Rasmus Kristensen (RB Salzburg, 2,5 miljoen) Mateo Cassiera (Belenenses, 2,5 miljoen) en Dani de Wit (AZ, 1,5 miljoen) droegen bij aan de goede cijfers van Ajax.

Door de aanstaande transfer van Ziyech stijgt Ajax dus in het klassement van transresultaten, terwijl Chelsea de tweede plaats verliest aan Benfica. Na de aankoop van de sterspeler van de Eredivisie staat de club uit Londen 119 miljoen in de plus.