Inhaalwedstrijd tussen Antwerp en Genk levert geen winnaar op

Inhaalwedstrijd tussen Antwerp en Genk levert geen winnaar op

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 22:20do 13-02-2020 om 22:20

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 22:26do 13-02-2020 om 22:26

Antwerp en KRC Genk hebben donderdag de fans verwend met een leuke pot voetbal, maar een winnaar kwam er op de Bosuil niet uit de bus. Antwerp en Genk deelden na een 1-1 gelijkspel de punten.

Genk kende een moeilijke start op de Bosuil, maar kwam wel na 11 minuten op voorsprong. Bongonda bracht voor. Onuachu won het duel van Seck en versloeg Bolat. De eerste kans van de bezoekers verdween zo meteen in doel.

Antwerp leek niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het zat de thuisploeg evenwel niet mee. Dat veranderde vlak voor rustg. Het kreeg immers de hulp van Maehle. Via Mbokani kwam de bal tegen de Deen en verdween een tel later achter Didillon.

Na de pauze bleef Antwerp – Genk aangenaam om te volgen. De bal ging goed op en af en er volgden ook de nodige kansen. Buta en Mbokani dreigden voor de thuisploeg. Bij de bezoekers deed Bongonda het nodige aanvallende werk.

De match werd ook almaar harder. Bolat en Maehle hadden bijvoorbeeld verzorging nodig. In het slot van de wedstrijd bewees Didillon zijn waarde voor Genk. De doelman had drie goede reddingen in huis. Aan de andere kant hield Bolat even zijn hart vast toen Ito samen met Seck op hem af kwam. De Japanner ging neer in de zestien, maar de wedstrijdleiding liet begaan.

Zo bleef het 0-0 op de Bosuil. Antwerp staat nu 4e met 46 punten. Genk is 6e met 38 punten. De landskampioen telt nu 4 punten op Zulte Waregem, KV Mechelen en Anderlecht, die ook nog dromen van Play-Off 1.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Genk een strafschop moeten krijgen?

(333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws