Anderlecht heeft goud in handen: Het spel krijgt stilaan vleugels

Anderlecht heeft goud in handen: "Het spel krijgt stilaan vleugels"

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 21:12do 13-02-2020 om 21:12

RSC Anderlecht wisselt dit seizoen de goede en slechte momenten af. Vorig weekend tegen AA Gent speelde paars-wit een uitstekende wedstrijd. En dat was vooral te danken aan het jonge geweld. Dat zag ook analist Peter Vandenbempt.

"In een wedstrijd waarbij het vooraf als kansloos werd beschouwd, haalde paars-wit ineens het betere Play-Off 1-niveau", vertelde Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. "Met een piepjong, experimenteel elftal en nobele onbekenden op de bank. Geholpen door de gebarsten ruit op het middenveld van KAA Gent, maar toch vooral door een sterke prestatie, collectief en individueel."

"Met bovenaan de lijst uitblinkers Jérémy Doku, de 17-jarige Ghanese Belg uit Borgerhout die de dit seizoen (terecht) veelgeprezen Alessio Castro-Montes na de pauze helemaal dol draaide. Met ook Francis Amuzu die stappen heeft gezet krijgt het spel van Anderlecht stilaan vleugels. En voorts blijft Antoine Colassin als niet-gevormde spits verbazen met goeie looplijnen, slimme plaatsing, werkkracht, een goeie trap en scorend vermogen. Het past perfect in het horrorjaar van de recordkampioen dat net Colassin alweer twee maanden out is."

"En nog in het soepel draaiend elftal van Anderlecht: Albert Sambi Lokonga die z'n gave techniek gebruikt om snel te voetballen, Peter Zulj die (ook wegens niet het hoogste tempo) veel recupereert, aanspeelbaar is en de opbouw verzorgt, Killian Sardella die na lange afwezigheid zowaar op de linksachter met lef en overtuiging stond te voetballen. Op deze manier is hopen op de top zes gewettigd, maar Frank Vercauteren weet: er zijn geen garanties", besloot Vandenbempt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws