Danjuma hoopt op EK-selectie ondanks vele blessures: 'Ik kan van waarde zijn'

Danjuma hoopt op EK-selectie ondanks vele blessures: 'Ik kan van waarde zijn'

13-02-2020 20:29 Laatste update: 20:55
2

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft nog altijd hoop op een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De ex-speler van Club Brugge, momenteel aan de slag bij Bournemouth, kampt dit seizoen met blessureleed, waardoor hij nog niet veel in actie kwam. 

Begin december raakte Danjuma geblesseerd tegen Liverpool. Hij werkt nog altijd aan zijn herstel, maar het is nog niet duidelijk wanneer de aanvaller zijn rentree kan gaan maken. Ondanks dat hij dit seizoen pas tot tien Premier League-duels kwam, heeft hij nog hoop op het EK. "Als ik kan laten zien waar ik toe in staat ben dan hoop ik dat ik geselecteerd word", zegt Danjuma op de website van Bournemouth.

Eén keer eerder zat Danjuma bij de selectie van Oranje. In oktober 2018 maakte hij zijn debuut tegen Duitsland. "Met de kwaliteiten die ik heb kan ik presteren voor mijn club én mijn land", aldus de 23-jarige aanvaller. "Ik denk dat ik mijn waarde voor Bournemouth en de nationale ploeg kan hebben. Kwaliteit is blijvend, dus ik zie dit gewoon als een kleine terugslag en ben van plan om een grootse comeback te maken."