Wolf hoopt vooruitgang te zien tegen Antwerp: We zijn op de juiste weg

Wolf hoopt vooruitgang te zien tegen Antwerp: "We zijn op de juiste weg"

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 19:48do 13-02-2020 om 19:48

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 19:49do 13-02-2020 om 19:49

Zondagavond kan de wereld er heel anders uitzien voor Racing Genk. Staan ze stevig in de top zes of wordt het zwoegen tot het eind? Het tweeluik tegen Antwerp en Standard zal doorslaggevend zijn. Coach Hannes Wolf ziet op training vooruitgang bij zijn ploeg en hoopt dat ook te zien tegen Antwerp.

"Wie denkt dat we door het puntenverlies van onze rechtstreekse concurrenten anders naar de match op Antwerp kunnen toeleven, maakt zichzelf iets wijs", begon de trainer van Genk tegenover Het Laatste Nieuws. "Zelfs al speelt het maar een paar percenten in ons achterhoofd, dan nog leidt het ons te fel af. Op het veld mogen wij niet bezig zijn met het klassement. Achteraf, in de bus, kunnen we de rangschikking bekijken, niet vroeger. Wat die uitslagen wél mogen doen, is ervoor zorgen dat we nog meer gemotiveerd zullen zijn."

Door de afgelasting vorig weekend heeft Genk maar liefst elf dagen gekregen om de wedstrijd tegen Antwerp voor te bereiden, een luxe in deze drukke tijden. "We hebben die tijd nuttig besteed door zondag een wedstrijd elf tegen elf te simuleren. Dat het programma daardoor voor ons nu een pak drukker wordt verontrust mij niet. Fysiek is deze kern top, dat blijkt uit alle testen. Veel wedstrijden op korte termijn schrikt ons niet af, integendeel, dat kan zelfs in ons voordeel spelen. We zijn op de juiste weg. Het is nog niet perfect, dat kan ook niet. Maar er is progressie, dat voelt iedereen. Dat willen we ook tegen Antwerp tonen", besloot Wolf.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws