Trossard bewierookt jeugdopleiding Genk: 'Positieve en aanvallende ingesteldheid'

Trossard bewierookt jeugdopleiding Genk: 'Positieve en aanvallende ingesteldheid'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 19:16do 13-02-2020 om 19:16

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 19:25do 13-02-2020 om 19:25

Leandro Trossard is ondertussen al enkele maanden aan de slag in de Premier League. Hoog tijd voor een interview op de website, dacht zijn club Brighton & Hove. De flankspeler praat daarin over zijn periode bij KRC Genk en zijn befaamde jeugdopleiding.

"Ik weet niet wat het geheim is", aldus Trossard. "Genk heeft een geweldige academie, maar België heeft heel wat spelerstalent. Ze willen dat spelers positief zijn en met een aanvallende ingesteldheid spelen. Het heeft nu zo veel goeie spelers voortgebracht dat het een voorbeeld is voor jongeren dat als ze hard werken je je kans zal krijgen."

"In Brighton is dat hetzelfde: Steven Alzate en Aaron Connolly kwamen vanuit onze academie dit seizoen in het team. Dat is een grote stimulans voor iedereen in onze academie voor wat ze kunnen bereiken."

Het beroemdste Genk-product in Engeland is wellicht Kevin De Bruyne. "Ik trainde nog met hem samen in de Genk-academie. Je kon zien dat hij heel getalenteerd was en de skills had om tot de absolute top door te stoten", besloot Trossard.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws