Anderlecht betaalt onschuldige fans die gestraft worden niet terug

Anderlecht betaalt onschuldige fans die gestraft worden niet terug

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 13:30do 13-02-2020 om 13:30

RSC Anderlecht speelt op 7 maart thuis tegen Zulte Waregem. Een deel van het stadion zal dan verplicht leeg moeten blijven. De onschuldige fans, die normaal achter de goal staan, hebben evenwel twee keer pech.

Tijdens de thuismatch tegen Club Brugge eerder dit jaar ging het mis in Brussel. Iemand achter de goal gooide met een voetzoeker richting Simon Mignolet. Het ding ontplofte net langs de doelman. Voor de Geschillencommissie was het incident tegen Club Brugge een nieuwe druppel die de emmer van Anderlecht deed overlopen. De Geschillencommissie oordeelde dat de vakken achter de goal één match leeg moeten blijven. Anderlecht ging niet in beroep tegen de straf en een boete van 5.000 euro. 

Tegen Zulte Waregem zullen de onderste vakken achter de goal leeg blijven. In de vakken N0, N1, N2, N3, N4, N5 en N6 zitten in totaal zo'n 1.700 fans. 1.699 daarvan worden er gestraft door één iemand. Niet alleen kunnen ze de match niet bijwonen, Anderlecht heeft immers geen plaats in de rest van het stadion om ze onder te brengen. De fans worden ook financieel niet gecompenseerd. Mensen met een abonnement zijn er dus aan voor de moeite.

Incidenten vermijden
'De club betreurt dat een meerderheid gestraft wordt voor het wangedrag van een kleine minderheid. De club zal er ook alles aan doen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden en de fans wijzen op de gevaren van pyrotechnisch materiaal', liet Anderlecht al weten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Anderlecht de fans moeten vergoeden?

(722 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws