Ajax kondigt vertrek sterkhouder aan: '138 days of magic left'

Ajax kondigt vertrek sterkhouder aan: '138 days of magic left'

13-02-2020 13:10
2

Het is officieel: Hakim Ziyech verlaat Ajax voor Chelsea. De Amsterdamse club maakt donderdag bekend dat de 26-jarige spelmaker aan het einde van het seizoen vertrekt.

Ajax meldt donderdagmiddag dat er overeenstemming is bereikt met Chelsea over de transfer van Ziyech. De Engelse grootmacht betaalt een transfersom van 40 miljoen euro. Door variabelen kan dat bedrag oplopen tot 44 miljoen. Ziyech mag zich vanaf 1 juli 2020 officieel speler van Chelsea noemen.

'Nog 138 dagen magie. Laten we van elk moment genieten', communiceert Ajax via de officiële kanalen, verwijzend naar de immense reputatie van de 'Tovenaar van Amsterdam', zoals Ziyech liefkozend wordt genoemd.

Het contract van Ziyech liep nog tot de zomer van 2022. De spelmaker uit Dronten maakte bijna vier jaar geleden zijn debuut voor Ajax in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse (1-0). De teller staat inmiddels op 160 officiële wedstrijden, waarin hij 49 keer scoorde.

Ziyech won als speler van Ajax één landstitel, één KNVB Beker en bereikte de finale van de Europa League en halve finale van de Champions League. In 2018 werd hij uitgeroepen tot beste voetballer van Nederland.

Chelsea gaat Ziyech vermoedelijk voor vijf jaar aan zich binden. De afgelopen jaren werd vaak gespeculeerd over een vertrek van de Marokkaans international, maar transfers naar AS Roma en Sevilla gingen niet door. Chelsea wilde hem deze winter al overnemen, maar Ajax werkte niet mee aan een tussentijds vertrek.