Wolf is op zijn hoede voor Antwerp: Hij is bijna niet af te stoppen

Wolf is op zijn hoede voor Antwerp: "Hij is bijna niet af te stoppen"

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 12:00do 13-02-2020 om 12:00

KRC Genk gaat donderdagavond op bezoek bij Antwerp. De Limburgers zijn de laatste weken niet slecht bezig. Coach Hannes Wolf wil die lijn doortrekken op de Bosuil.

KRC Genk kan met een zege een schitterende zaak, want de concurrentie liet al punten liggen. "We kunnen zeker niet klagen over die resultaten", aldus Wolf bij Het Belang Van Limburg. "Maar tegelijkertijd heb ik de groep er deze ochtend op gewezen dat zij daar niet mee mogen bezig zijn. Wie denkt dat we door het puntenverlies van onze rechtstreekse concurrenten anders naar de match op Antwerp kunnen toeleven, maakt zichzelf iets wijs."

Het grootste gevaar zit natuurlijk bij Dieumerci Mbokani. "Ik vind het altijd gevaarlijk om iemand dé beste spits te noemen, maar Mbokani komt heel erg in de buurt. Bij elke gevaarlijke actie is hij betrokken. Eens in balbezit is hij bijna niet af te stoppen, zo sterk is hij. We moeten ons focussen op het afsnijden van de toevoer. Tijdens ons bekerduel tegen Antwerp lukte dat niet zo goed, Mbokani scoorde toen tweemaal."

KRC Genk krijgt nu drie wedstrijden op acht dagen, maar dat schrikt Wolf niet af. "Fysiek is deze kern top, dat blijkt uit alle testen. Veel wedstrijden op korte termijn schrikt ons niet af, integendeel, dat kan zelfs in ons voordeel spelen. We zijn op de juiste weg. Het is nog niet perfect, dat kan ook niet. Maar er is progressie, dat voelt iedereen. Dat willen we ook tegen Antwerp tonen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie wint in Antwerp - KRC Genk?

(1141 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws