Hommeles rond tv-contract: 'Standard en Club Brugge hadden voorakkoord'

Hommeles rond tv-contract: 'Standard en Club Brugge hadden voorakkoord'

13-02-2020 10:30 Laatste update: 10:53
37

Er is nog altijd geen witte rook in het tv-contract van komend jaar. Antwerp en KAA Gent vonden geen akkoord met Eleven Sports en dreigen hun eigen weg te gaan. Bovendien wordt er met gefronste wenkbrauwen gekeken naar Standard en Club Brugge, weet Het Nieuwsblad.

Met KAA Gent, Anderlecht, Zulte Waregem, KV Mechelen, Standard en Club Brugge zijn er in België zes clubs die gesponsord worden door een concurrent van Eleven Sports. KAA Gent stemde tegen, Anderlecht, Zulte Waregem en KV Mechelen onthielden zich. Standard en Club gingen echter wél voor Eleven Sports.

De andere vier clubs vermoeden nu dat er een voorakkoord was tussen Eleven Sports en die twee topclubs. "Zeker weten", vertelde één van hun vertegenwoordigers. "We bekijken wat we juridisch kunnen doen."

Eleven Sports legde in totaal 103 miljoen euro op tafel voor de rechten. KAA Gent had echter gehoopt op minstens 120 miljoen euro. Antwerp is akkoord met de prijs, maar wil een groter aandeel. Beide clubs willen wel blijven onderhandelen en blazen de deal nog niet op.