Vandenbempt ziet KAA Gent nog bijdraaien: “De Witte zal voor solidariteit kiezen”

Vandenbempt ziet KAA Gent nog bijdraaien: “De Witte zal voor solidariteit kiezen”

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 22:07wo 12-02-2020 om 22:07

KAA Gent en Royal Antwerp Football Club stappen niet mee in de verkoop van de televisierechten aan Eleven Sports. Peter Vandenbempt denkt dat de Buffalo’s alsnog zullen bijdraaien.

“Wat we nu meemaken, is ongezien, want in de 30 jaar dat de voetbalrechten al verkocht worden was er altijd solidariteit om de individuele rechten in een grote pot te steken, waaruit dan op basis van de verdeelsleutel het geld verdeeld wordt”, begint Vandenbempt zijn betoog.

“We zitten nu in een impasse, waarbij de rechten verkocht zijn, maar eigenlijk ook niet, want Eleven Sports heeft een bod voor de hele competitie gedaan. We moeten afwachten hoe hard Gent en Antwerp het zullen spelen. Het zijn wel 2 totaal verschillende verhalen.”

Solidariteit
“KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft toen hij zelf voorzitter van de Pro League was altijd gepleit voor solidariteit”, gaat Vandenbempt verder tegenover Sporza. “Maar de club leunde nauw aan bij het bod van de telecomoperatoren (Telenet is sponsor van de club, red).”

“Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat De Witte aan die mensen wou tonen dat hij er alles aan gedaan heeft om het contract hun richting uit te duwen, maar dat hij op een bepaald moment toch voor de solidariteit zal kiezen en dus een van de komende dagen toch zal bijdraaien.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

(170 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws