Zorgt Haaland voor EK-zorgen Thorgan Hazard? “Kan voor problemen zorgen”

Zorgt Haaland voor EK-zorgen Thorgan Hazard? “Kan voor problemen zorgen”

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 19:51wo 12-02-2020 om 19:51

Erling Haaland verovert Borussia Dortmund en de wereld in een oogopslag. Volgens Hein Vanhaezebrouck is dit echter geen goed nieuws voor Rode Duivel Thorgan Hazard, zeker met het oog op het EK.

Haaland scoort ook aan de lopende band bij Dortmund. Hazard speelt tweede viool. “Hij dreigt het grootste slachtoffer te worden van de komst van Haaland, want voorheen speelde Favre met zowat ­iederéén in de spits - Alcacer, Reus, Götze, Brandt, Sancho en ook Hazard -, maar nu niet meer. Met Haaland als vaste man voorin zijn de andere aanvallende plaatsjes dus duurder geworden.”

“Een extra probleem is dat Emre Can erbij kwam op het middenveld, waardoor Brandt een rij vooruitschuift en nu als nummer tien speelt”, vervolgt Vanhaezebrouck. “Het gevolg is dat Hazard de laatste twee competitiematchen op de bank zat - tegen Leverkusen viel zelfs de 17-jarige Reyna eerder in. En in de bekermatch werd hij aan de rust gewisseld, omdat Favre niet tevreden was.”

Dure plaatsen EK
Hazard moet vrezen voor het EK volgens Vanhaezebrouck. “Als dit nog even blijft duren, kan het Hazard ook in de problemen brengen voor het EK. Nu is er met Chadli nog wel een concurrent geblesseerd, maar Carrasco speelt intussen weer bij ­Atlético Madrid. Hazard had de positie van Carrasco terecht geclaimd toen die naar China vertrok, maar je weet maar nooit, het kan snel keren.”

De middenvelder zal zich terug in de gratie moeten spelen bij Dortmund. “Hij zal zijn plaats moeten terugwinnen om zijn EK-selectie veilig te stellen. Het voordeel blijft wel dat hij op verschillende posities uit de voeten kan. En wie weet volgt Favre mijn raad op, posteert hij iemand naast Haaland, en staat uitgerekend Hazard op als tweede spits”, besluit Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Vanhaezebrouck hier gelijk?

(140 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws