Antwerp en Gent fnuiken Pro League: We zijn ver geraakt, maar niet tot einde

Antwerp en Gent fnuiken Pro League: "We zijn ver geraakt, maar niet tot einde"

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 16:43wo 12-02-2020 om 16:43

Een schokgolf gaat door de Pro League: terwijl de meerderheid van de Belgische profclubs de verdeelsleutel voor het nieuwe tv-contract heeft goedgekeurd, trokken KAA Gent en Royal Antwerp FC zich terug uit de deal. Dat zorgt voor onrust binnen de Belgische voetbalwereld. Pro-League-voorzitter Peter Croonen reageert met gemengde gevoelens.

Het nieuwe mediacontract komt in handen van Eleven Sports. "Ik denk dat wij – wat de tenderresultaten betreft – een historisch resultaat hebben bereikt", klinkt Croonen nog trots bij Het Laatste Nieuws. "We zitten boven de honderd miljoen. We hebben voor de eerste keer het vrouwenvoetbal betrokken in de biedingen. Dat zou ook een historische stap zijn."

"We dachten in een moeilijk proces in verschillende etappes een akkoord te bereiken, waarbij vandaag nog een paar laatste correcties zijn aangebracht in de verdeelsleutel", geeft Croonen uitleg bij de stemming. "Daarna in drie rondes gestemd. Ronde één: aan wie wijzen we toe? Twee: is er een akkoord over verdeelsleutel? Drie: wie is akkoord om op basis van die eerste twee factoren collectief te verkopen?"

"Gent en Antwerp hebben gekozen om niet in de solidariteit te stappen", komt de voorzitter tot de kern van de zaak. "Dat betekent dat we de rechten niet collectief kunnen toewijzen. We zijn ver geraakt. Alleen niet tot op het einde. We bekijken nu wat we verder kunnen doen om alsnog tot een collectieve toewijzing te komen. Of een toewijzing met 22 clubs. Dat moeten we juridisch nagaan. We proberen om met de twee clubs unanimiteit te verkrijgen. Ik betreur enorm dat we er niet in geslaagd zijn dit historisch moment te pakken met 24 clubs", besluit Croonen ontgoocheld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zullen Antwerp en Gent hun kar nog keren, denk je?

(1942 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws