UPDATE: Fan KV Mechelen gaat in beroep tegen zware straf na Hitlergroet

UPDATE: Fan KV Mechelen gaat in beroep tegen zware straf na Hitlergroet

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 12:59wo 12-02-2020 om 12:59

Laatste update: vrijdag 20 maart 2020 om 19:01vr 20-03-2020 om 19:01

De supporter van KV Mechelen die een Hitlergroet deed in de wedstrijd tegen Charleroi heeft dan toch een straf gekregen. Dat heeft de correctionele rechtbank in Mechelen woensdag beslist.

Het Laatste Nieuws meldt dat de supporter in kwestie een stadionverbod van drie jaar en een werkstraf van 65 uren heeft gekregen voor zijn Hitlergroet tegen Charleroi. Marco Ilaimaharitra diende na de partij een klacht in en de politie ging op zoek naar de dader. Via camerabeelden werd die uiteindelijk gevonden.

De 41-jarige supporter gaf tijdens de zitting zelf aan dat zijn gebaar verkeerd werd geïnterpreteerd. "Ik heb enkel met mijn arm bewogen en ‘amateur’ geroepen", klonk het. De rechter vond dat geen excuus en gaf de man op basis van andere getuigenissen toch een straf.

Voor de supporter is het niet zijn eerste straf. Zo kreeg hij in 2008 en 2009 al driemaal een administratief stadionverbod na het gooien van voorwerpen en spuwen op spelers. Aanvankelijk had de aanklager zelfs een celstraf van zes maanden gevorderd, die krijgt de supporter echter enkel als hij zijn werkstraf niet uitvoert.

UPDATE: De fan van KV Mechelen die een zware straf kreeg voor zijn hitlergroet is helemaal niet tevreden en gaat in beroep. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De man in kwestie blijft volhouden dat hij enkel 'amateur' riep richting de scheidsrechter. Hij vraagt samen met zijn verdediging dan ook om de vrijspraak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws