Batshuayi vrijgesproken in zaak rond achterstallige alimentatie

Batshuayi vrijgesproken in zaak rond achterstallige alimentatie

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 12:14wo 12-02-2020 om 12:14

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 12:15wo 12-02-2020 om 12:15

Michy Batshuayi is vrijgesproken in het dossier rond de achterstallige alimentatie. De correctionele rechtbank van Mechelen besliste dat.

Batshuayi is vader van een tweejarig meisje uit Duffel na een onenightstand in Londen. De Rode Duivel wilde het meisje eerst niet erkennen, maar na een verplichte DNA-test werd hij aangeduid als vader. Hij betaalt nu maandelijks 2.400 euro alimentatiegeld.

De moeder van het kind ging naar de rechter voor achterstallige betaling van het alimentatiegeld, maar de rechter besliste dat Batshuayi niets ten laste kan worden gelegd. “Het vonnis waarin hij wordt verplicht tot betaling van onderhoudsgeld is nog niet definitief en maakt deel uit van een procedure voor de familierechtbank die nog lopende is. Bovendien was er slechts twee maanden achterstal”, citeert Het Laatste Nieuws rechter Suzy Vanhoonacker.

Reactie Batshuayi
Batshuayi reageerde na het proces in de media. “Als publiek figuur heb ik een voorbeeldfunctie. Maar dat rechtvaardigt op geen enkele manier de druk die ik de afgelopen dagen heb ervaren als gevolg van enkele artikels in de pers. Door een vergissing was er vertraging op de alimentatie die ik moest betalen, een alimentatie die ik niet betwist en die ik elke maand netjes aflos."

"Zodra ik de dagvaarding had ontvangen, heb ik betaald en het bedrag aangezuiverd", gaat Batshuayi verder. "Wat betreft de juridische bloedverwantschap die men wil afdwingen, kan ik alleen maar zeggen dat die het voorwerp uitmaakt van een onderzoek. Wat mij betreft, heb ik maar één boodschap: ik ben er en ik zal er altijd zijn voor mijn familie.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws