UPDATE: Casillas bevestigt kandidatuur presidentsverkiezing Spaanse voetbalbond

UPDATE: Casillas bevestigt kandidatuur presidentsverkiezing Spaanse voetbalbond

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 10:32wo 12-02-2020 om 10:32

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 19:01ma 17-02-2020 om 19:01

Verrassend nieuws uit Spanje: Iker Casillas verruilt zijn keeperstenue voor het maatpak. De 38-jarige doelman van FC Porto stelt zich verkiesbaar bij de volgende presidentsverkiezingen van de Spaanse voetbalbond (RFEF).

Casillas kreeg in 2019 een hartinfarct, maar staat inmiddels weer op het veld. Een besluit over het vervolg van zijn carrière heeft hij echter nog altijd niet genomen. Alles wijst erop dat de 167-voudig international van Spanje voor een nieuwe uitdaging buiten het voetbalveld gaat kiezen.

Bij de volgende presidentsverkiezingen van de Spaanse voetbalbond in 2020 gaat Casillas de strijd aan met de huidige preses Luis Rubiales. Volgens Spaanse media heeft de oud-doelman van Real Madrid zijn kandidatuur al ingediend bij de CSD, de nationale sportraad van Spanje.

Casillas zou bovendien de hulp van Andrés Iniesta en Carles Puyol ingeschakeld. De twee oud-spelers van FC Barcelona moeten hem bijstaan in de campagne. Casillas maakte in de zomer van 2015 de overstap naar FC Porto, nadat hij na vijftien jaar zijn basisplaats was kwijtgeraakt bij Real Madrid.

Update: Casillas heeft via zijn Twitter-account bevestigd zich beschikbaar te stellen voor het presidentschap bij de Spaanse voetbalbond. De voormalig keeper van Real Madrid en FC Porto wil het in 2020 overnemen van de huidige president Luís Rubiales.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRANSFER Niet langer bij Club Brugge, wel bij Anderlecht. Paars-wit huurt Percy Tau van Brighton. #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #ClubBrugge #Tau #JPL #Transfernieuws #Transfer #BafanaBafana

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws