'Najar had een hart voor Anderlecht, zo'n speler is van goudwaarde voor de club'

'Najar had een hart voor Anderlecht, zo'n speler is van goudwaarde voor de club'

12-02-2020 09:30
18

Andy Najar staat op het punt om RSC Anderlecht te verlaten. Na zeven jaar neemt de 26-jarige Hondurees afscheid voor een stap richting de MLS. Het werd een periode van ups, maar ook veel downs.

Najar werd een bijzonder grote toekomst voorspeld, maar door blessures kwam daar nooit iets van. Besnik Hasi, zijn ex-coach, heeft niets dan lof voor de flankspeler. "Ik vergeleek hem in het begin altijd met een judoka. Hij viel nooit verkeerd. Ik dacht dat hij nooit geblesseerd zou raken, maar kijk...", vertelt Hasi in Het Laatste Nieuws. "Na zijn eerste blessure is hij iets te vroeg teruggekeerd en is hij hervallen. Op die manier belandde hij in een vicieuze cirkel."

En zo kwam er ook een einde aan de toekomstplannen van Najar. "Andy was een speler die het kon maken in een topcompetitie", zegt ex-teammanager Gunther Van Handenhoven. "Wanneer hij fit was, oversteeg hij het niveau in België. Het is doodzonde dat hij zoveel tegenslag heeft gekend." 

Najar werd in die lange periode wel verliefd op Anderlecht en de stad Brussel. In 2017 vereeuwigde hij het logo van Anderlecht op zijn lichaam. "Zo'n speler is van goudwaarde voor een club", aldus Hasi. "Hij had een hart voor Anderlecht en dat straalde hij ook uit."