'Genk gaat Gent en Club Brugge achterna met nieuw oefencomplex'

'Genk gaat Gent en Club Brugge achterna met nieuw oefencomplex'

12-02-2020 07:30
3

Na nieuwe oefencomplexen bij onder andere KAA Gent en Club Brugge lijkt KRC Genk nu op weg om ook een nieuw oefencomplex neer te poten. Een delegatie van de club is op weg naar Engeland om ideeën op te doen.

Dat meldt Het Belang van Limburg. Een delegatie van de club trok woensdag richting Engeland. Daar worden onder andere de oefencomplexen van Liverpool, Burnley en Stoke City bekeken om inspiratie op te doen.

KRC Genk hoopt bij de start van het seizoen 2023-2024 de A-kern te kunnen onderbrengen in een nieuw trainingscomplex. Dat zal gebouwd worden achter het huidige jeugdcomplex, al is het nog wachten op de nodige vergunningen. "Deze concrete bouwplannen staan los van de plannen rond de bouw van een nieuw of vernieuwd stadion, op de huidige site of elders. Ook daarop blijven we broeden", legt AD Erik Gerits uit.

Financiën
De vraagt luidt vooral hoe het complex betaald zal worden. Zo leed de club in het seizoen 2018-2019 een verlies van anderhalf miljoen euro, maar kon het de voorbije maanden wel flink wat geld verdienen met de verkoop van enkele sterkhouders. Een groot deel van die inkomsten wordt opzijgelegd voor de infrastructuur. Daarnaast heeft men bij Genk nog steeds plannen voor een (ver)nieuw(d) stadion, waar ook geld voor nodig is.