Opstand in JPL? 'Clubs blijven ruziën over verdeelsleutel van TV-contract'

Opstand in JPL? 'Clubs blijven ruziën over verdeelsleutel van TV-contract'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 07:00wo 12-02-2020 om 07:00

Berichten over een akkoord inzake het TV-contract lijken dan toch wat te voorbarig. De Belgische profclubs leken aanvankelijk tevreden over de verdeelsleutel, nu klinkt het dat er een opstand dreigt.

Veel heeft te maken met de verdeelsleutel van de bijkomende 20,5 miljoen euro aan TV-geld. De G5 zou een grote koek van dat geld krijgen (zo'n 80%), terwijl de 'kleintjes' ongeveer twintig procent krijgt. Nu heerst er toch onvrede over het voorstel, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De beloofde twintig procent lijkt namelijk eerder rond de vijftien procent te liggen. Daar kunnen de 'kleinere' clubs, en dan vooral Antwerp FC, niet mee even. Naar verluidt komen zij woensdagochtend opnieuw samen om alles te bespreken.

Bij de topclubs ziet men het niet graag gebeuren. "Ze zullen wel weer in foetushouding gaan liggen, zeker", reageerde een bestuurder van een topclub. Dat lijkt ook te gaan gebeuren. Het merendeel van de kleinere clubs wil meer centen krijgen van de G5. Enkel Charleroi zou trouw blijven aan de afspraak.

Nog meer zorgen
De verdeelsleutel van de overige tachtig procent zorgt ook voor discussie. Vooral binnen de G5 dan. Zou hoopt Anderlecht een systeem in te kunnen voeren waarbij de ploeg met het meeste kijkers ook het meeste inkomsten krijgt. Nu ligt de parameter op het klassement, het is dus ook duidelijk waarom men bij Anderlecht dus een nieuw systeem wil invoeren.

Daar kan wel een compromis over komen, al wordt ook dat bijzonder moeilijk. Wellicht wordt één derde uitgekeerd op basis van de kijkcijfers. Al is het nog maar de vraag of de K11 daarmee akkoord gaat. "De kans op een akkoord? Naar mijn schatting: zo goed als nul procent", reageerde een club uit de K11.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws