Bastien is na vertrek Marin onmisbaar voor Standard: “Mentaal heel sterk”

Bastien is na vertrek Marin onmisbaar voor Standard: “Mentaal heel sterk”

11-02-2020 21:16
1

Samuel Bastien is na het vertrek van Marko Marin naar Ajax onmisbaar geworden bij Standard Luik. De Rouches haalden de middenvelder van het Italiaanse Chievo.

Zijn entourage vertelt aan Het Laatste Nieuws meer over de moeilijke periode en de concurrentiestrijd met Marin. "Natuurlijk was hij ontgoocheld. Maar Samuel begreep het wel, hoor. Zowel Cimirot als Marin deed het goed. En toch heeft hij nooit aan vertrekken gedacht.”

Bastien is nu echter onmisbaar voor coach Michel Preud’homme. “Hij wist dat hij dit jaar zijn kans zou krijgen. Weet je, Samuel is mentaal heel sterk - zijn focus is juist. Hij leeft voor het voetbal, let op zijn voeding, gaat op tijd slapen. Hij heeft ook nooit aan zichzelf getwijfeld."

Cijfers
Aan de statistieken kan er duidelijk worden opgemaakt hoe belangrijk Bastien wel niet is voor Standard. ‘Met Bastien in de ploeg pakte Standard 41 op 63 ofwel 65,08% van de punten. Speelde de middenvelder niet, wonnen de Rouches niet - nul op negen.’ Momenteel is Bastien op de weg terug van een blessure.