Straffe prestatie: Courtois volgt CR7 op bij Real Madrid

Straffe prestatie: Courtois volgt CR7 op bij Real Madrid

Gepubliceerd: dinsdag 11 februari 2020 om 14:48di 11-02-2020 om 14:48

Laatste update: dinsdag 11 februari 2020 om 22:30di 11-02-2020 om 22:30

Het kan verkeren in het voetbal, dat weet Thibaut Courtois als geen ander. Enkele maanden terug nog uitgespuwd door het publiek en de Spaanse pers, nu verkozen tot speler van de maand in La Liga. Een prestatie om trots op te zijn.

Courtois was gedurende de maand januari een absolute muur in doel bij Real Madrid. De Rode Duivel speelde zeven wedstrijden in Januari en slikte daarin slechts drie doelpunten. Ook in de Spaanse supercup wist Courtois de nul te houden, onze landgenoot ontpopte zich zelfs tot de held van het tornooi door een penalty in de beslissende strafschopserie te stoppen.

De Spaanse pers bericht al een tijdje positiever over Courtois, in Januari deden ze er echter nog een schepje bovenop. Vooral na de wedstrijd tegen Getafe afgelopen maand, werd de doelman overladen met lof. Zo gaf de krant AS Courtois de bijnaam ‘El Muro’, oftewel ‘de muur’. Ook de eens zo kritische krant Marca zwaaide met lof: ‘wie herinnert zich Navas nog als Courtois zo presteert’. De website Goal.com noemde Courtois dan weer ‘een held’.

Courtois maakte zich echter niet enkel populair in de pers, ook de kleedkamer apprecieert de diensten van de doelman. Zo haalden onder meer Zinedine Zidane en Dani Carvajal de loftrompet boven afgelopen maand. Niet verwonderlijk, mede dankzij de knappe prestaties van de doelman staat Real Madrid momenteel helemaal bovenaan de ranglijst.

De bevestiging van zijn goede prestaties werden uiteindelijk afgeleverd door La Liga zelf. Courtois is de eerste Real-speler sinds Cristiano Ronaldo die de prijs van ‘speler van de maand’ in ontvangst mag nemen. CR7 won de prijs voor de maand mei in 2017.

Courtois plaats zich ook in een select lijstje doelmannen die de prijs ooit in ontvangst mochten nemen, onze landgenoot is nog maar de vijfde doelman die de prijs weet te winnen. De andere in het lijstje: Tomáš Vaclík (Sevilla), Diego Lopez (Espanyol), Jon Ander Serantes (Leganés) en Keylor Navas (Levante). Het is dus de eerste keer dat een doelman van Real Madrid de prijs weet te winnen.

Als Courtois het record van meeste ‘speler van de maand’ prijzen wil breken in La Liga, zal hij echter nog een tandje moeten bijsteken. Lionel Messi en Antoine Griezmann zijn de recordhouders van dienst, zij mochten de trofee elk zes keer in ontvangst nemen. Daarachter volgt Luis Suarez die de prijs vier keer op zijn schouw heeft staan. Ronaldo won de trofee drie keer.

Poll

Was Courtois de terechte winnaar afgelopen maand?

(367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws