Renard dreigt met juridische stappen tegen Standard: “Lasterlijke info”

Renard dreigt met juridische stappen tegen Standard: “Lasterlijke info”

11-02-2020 14:14
7

Standard Luik heeft Olivier Renard en vijf andere personen voor de rechter gesleept. Renard reageert nu tegenover de Canadese radio en spreekt duidelijke taal.

Renard zou volgens de RTBF mee hebben gewerkt aan een systeem van geheime commissies aan makelaars toen hij sportief directeur was bij Standard. Er werden buitensporige bedragen betaald voor scoutingsopdrachten aan firma’s op naam van de veelbesproken Dejan Veljkovic. Renard zou zelf enkele keren een bedrag van 20.000 euro hebben binnengehaald.

“Geen enkele van de beschuldigingen aan mijn adres zijn correct. Ik heb nooit een commissie ontvangen bij welke transfer dan ook. Het geheel van verloningen die ik van Standard of welke club dan ook heb ontvangen, waren voor de diensten die ik de clubs heb verleend”, citeert Het Nieuwsblad.

Momenteel zit Renard in Florida voor een oefenkamp met Montréal Impact. De sportief directeur van de Canadese club dreigt ook met juridische stappen. “De verspreide info is lasterlijk, raken mijn naasten en zijn nefast voor mijn imago. Ik zal ten gepaste tijden dan ook via juridische weg reageren.”