Patro Eisden van Stijnen eist replay tegen RWDM: ‘“Scheidsrechterlijke dwaling”

Patro Eisden van Stijnen eist replay tegen RWDM: ‘“Scheidsrechterlijke dwaling”

11-02-2020 13:47
5

Patro Eisden Maasmechelen heeft volgens Het Nieuwsblad bij het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een klacht neergelegd na de wedstrijd tegen RWDM.

De ploeg van Stijn Stijnen zag dat RWDM-speler Moussa Traoré tegenstander William Baeten een elleboogstoot gaf. De scheidsrechter gaf geen kaart, maar Baeten moest wel naar de kant voor verzorging. Met een man minder incasseerde Patro Eisden de gelijkmaker. Uiteindelijk won RWDM met 2-1.

Nu eist de club van Stijnen aldus een replay. RWDM komt door de zege tot op vier punten van Patro Eisden. “Deze fase bracht niet enkel de gezondheid van Baeten in gevaar (neusbreuk en verdere onderzoeken zijn vereist, red.), maar was ook resultaatbepalend door scheidsrechterlijke dwaling.”

“Patro Eisden is van oordeel dat de wedstrijd herspeeld moet worden en zal deze eis voorleggen bij de comités die hier bevoegd voor zijn. De KBVB draagt fair play hoog in het vaandel. Patro verwacht niets anders dan een beslissing die strookt met de waarden van fair play”, klinkt het.