VP Prognose: kan Cercle Brugge zich nog redden in Jupiler Pro League?

VP Prognose: kan Cercle Brugge zich nog redden in Jupiler Pro League?

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 16:30wo 12-02-2020 om 16:30

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 23:37wo 12-02-2020 om 23:37

Maandag bekeek VoetbalPrimeur.be al de strijd om Play-Off 1, maar ook in de kelder van het klassement wordt er nog gevochten. Wie gaat onherroepelijk naar Eerste Klasse B zakken? Er zijn nog drie kandidaten.

Mathematisch gezien kunnen ook KV Kortrijk en Eupen nog degraderen, maar die kans is nihil. We bekijken daarom de kalenders van de laatste ploegen in het klassement, en dat zijn...

KV Oostende (21 punten)
KV Kortrijk (T)
Zulte Waregem (T)
Antwerp (U)
KRC Genk (T)
Cercle Brugge (U)
Kans op redding: 90 procent

KV Oostende heeft voorlopig nog maar één keer kunnen winnen onder Dennis Van Wijk. De kustploeg sleept zich duidelijk naar het einde, maar zou het met een voorsprong van zeven punten net moeten halen. Bovendien krijgt het nu nog twee terugwedstrijden. Op de laatste speeldag moet het nog naar Cercle, maar hopelijk voor Oostende is het dan al gered.

Waasland-Beveren (20 punten)
KV Kortrijk (T)
Club Brugge (U)
KV Mechelen (U)
Anderlecht (T)
Moeskroen (U)
KAA Gent (T)
Kans op redding: 50 procent

Waasland-Beveren heeft door de storm Ciara nog zes wedstrijden te gaan. De thuismatch tegen KV Kortrijk wordt belangrijk, want daarin kan het broodnodige punten halen. Met verplaatsingen naar Club Brugge en KV Mechelen krijgt het daarna twee lastige opdrachten. In eigen huis krijgt het bovendien Anderlecht en KAA Gent. Het mag duidelijk zijn: Waasland-Beveren heeft veruit het moeilijkste schema van de onderste drie clubs.

Cercle Brugge (14 punten)
STVV (U)
Moeskroen (U)
KAA Gent (T)
Club Brugge (U)
KV Oostende (T)
Kans op redding: 40 procent

Cercle Brugge werd afgelopen week op het nippertje gered door Stef Peeters. Door zijn winning goal tegen KV Mechelen leeft Cercle nog op hoop. Het staat zes punten achter, maar heeft een haalbaar schema. Bernd Storck heeft na de rampzalige doortocht van Fabien Mercadal het voetbal teruggebracht. Nu moet Cercle dat eindelijk gaan omzetten in punten om zich nog te kunnen redden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie gaat degraderen?

(290 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws