Morioka leeft helemaal op in Charleroi: Hij had pech bij Anderlecht

Morioka leeft helemaal op in Charleroi: "Hij had pech bij Anderlecht"

11-02-2020 11:30
4

Sporting Charleroi scheert ook dit seizoen hoge toppen. Dat heeft het onder meer te danken aan Ryota Morioka. De Japanner bloeit helemaal open na een moeilijke periode bij Anderlecht. 

Philippe Albert is grote fan van Morioka. 'Ryota voetbalt erg intelligent. Onder druk heeft hij de techniek om in één tijd te spelen. Bij Waasland-Beveren speelde hij uitzonderlijke matchen met Seck in steun achter hem. Het verbaast me niet dat hij bij Charleroi ook een rij lager presteert. Hij is ook goed omringd met Ilaimaharitra, die nog meer het defensieve werk opknapt', legt Albert uit bij Het Laatste Nieuws.

Waarom lukte het dan niet voor hem bij Anderlecht? 'Morioka had pech in een ploeg te komen die niet draaide. Anderlecht is al jaren complex. Kums kon zich er ook niet doorzetten, Trebel zit op de bank... Morioka kan makkelijker meedraaien in een ploeg als AA Gent, dat graag offensief en in één à twee tijden speelt."

Morioka speelde uiteindelijk amper 22 wedstrijden mee voor Anderlecht, waarin hij wel nog zes keer tot scoren kwam. Na een huurperiode is hij nu definitief eigendom van Sporting Charleroi.