OFFICIEEL: Klinsmann stopt na 76 dagen als trainer van Hertha

OFFICIEEL: Klinsmann stopt na 76 dagen als trainer van Hertha

11-02-2020 11:13 Laatste update: 12:28

Jürgen Klinsmann stopt na zo'n tien weken alweer als trainer van Hertha BSC. De Duitser zegt geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking met de huidig nummer veertien van de Bundesliga. 

Klinsmann was bij Hertha al werkzaam als commissaris toen hij eind november naar voren werd geschoven als hoofdtrainer. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen maar houdt het nu dus alweer voor gezien. 'Als trainer heb ik het vertrouwen van iedereen binnen de club nodig', schrijft hij op Facebook.

'Eenheid, samenhang en focus zijn de belangrijkste elementen, vooral in een strijd tegen degradatie. Als die voorwaarden geen zekerheid zijn, kan ik mijn potentieel als trainer niet benutten en kan ik mijn verantwoordelijkheden niet nakomen', aldus de voormalig trainer van Duitsland en Bayern München. Hij zal weer aan de slag gaan in het commissariaat van de club

Het terugtreden van Klinsmann komt als een verrassing, ondanks dat de resultaten tegenvielen. Herthan de club van Dodi Lukebakio (ex-Anderlecht) en Dedryck Boyata, staat op dit moment zes punten boven de degradatiestreep.