Ongezien: racistische ref deelt klap uit na jeugdwedstrijd van Antwerp

Ongezien: racistische ref deelt klap uit na jeugdwedstrijd van Antwerp

11-02-2020 10:15
19

Afgelopen zaterdag speelden de U14 van SV Roeselare tegen die van Antwerp. Echt een feest werd dat niet. Er loopt namelijk een onderzoek tegen scheidsrechter Bart C., weet Het Nieuwsblad.

Bart C. zou een racistische opmerking hebben gemaakt richting een speler en een toeschouwer hebben geslagen. De politie heeft meteen een onderzoek gestart naar C., die lustig zwaaide met gele kaarten en ook drie keer rood gaf. Eén speler van Antwerp zou rood hebben gekregen omdat hij... zijn schoenveters knoopte op het veld. 

Sven Van Loon, jeugdvoorzitter van Antwerp, zag het al snel uit de hand lopen. "De vader van een van onze spelertjes is zopas overleden. Het team zou daarom met een rouwband aantreden en de match zou beginnen met een minuut stilte. Maar omdat zoiets voor 13-jarige kinderen best ingrijpend kan zijn, hadden we gevraagd aan de scheidsrechter om tien ­minuutjes later te starten. Toen al volgde zijn eerste bitse reactie: We spelen om 11 uur, geen minuut later. De toon was onmiddellijk gezet."

Ook Sammy Vandooren, jeugdcoach van Roeselare, was niet te spreken over de ref. "De wedstrijd was zo ontspoord dat beide clubs beslisten om de bal wat rond te spelen en niet meer aan te vallen. Die arbiter heeft dan zelf beslist om tien minuten voor het einde van het veld te gaan, zogezegd omdat hij geblesseerd was. Toen hij naar de kleedkamer ging, kwam het dan tot een discussie met de vader van een van de uitgesloten spelertjes, waarop de scheidsrechter die man een slag gaf."

De scheidsrechter riskeert nu ook een tuchtsanctie bij de Scheidsrechterbond. Dat kan gaan van een blaam tot regelrecht ontslag.