Ajax positief over mogelijke BeNeLiga: 'Niveau kan omhoog gaan'

Ajax positief over mogelijke BeNeLiga: 'Niveau kan omhoog gaan'

Gepubliceerd: dinsdag 11 februari 2020 om 09:16di 11-02-2020 om 09:16

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax is niet per se tegen een BeNeLiga. Met zijn club kijkt Van der Sar constant naar mogelijke verbeteringen in het voetbal en op den duur zou een gecombineerde competitie tussen België en Nederland een optie kunnen zijn.

Van der Sar zou volgens verschillende berichten in de media geen voorstander zijn van een BeNeLiga, maar de algemeen directeur van Ajax ontkracht dat. 'Met een beetje verbazing las ik in januari ook dat ik als Ajax finaal tegen de BeNeLiga zou zijn', valt er te lezen in zijn column in De Telegraaf.

'We hadden kort daarvoor met zes Nederlandse clubs en vijf Belgische clubs, KNVB en de ECV in Eindhoven bij elkaar gezeten en daar een derde stap genomen. We worden daarin goed bijgestaan door Deloitte.'

Mocht het een meerwaarde zijn om een sterkere competitie te creëren met Belgische en Nederlandse teams, staat Ajax daar voor open. 'Door de toevoeging van bepaalde clubs zou het niveau van de wedstrijden omhoog kunnen gaan. Belangrijk is om te kijken naar het totale plaatje, de competities moeten ook op andere niveaus goed worden ingevuld. En alle partijen – andere clubs, de Keuken Kampioen Divisie, supportersgroeperingen, etcetera – worden erbij betrokken om hun mening te geven', sluit Van der Sar af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws