Storm Ciara zorgt voor vernieling bij Gent: Dit had fataal kunnen zijn

Storm Ciara zorgt voor vernieling bij Gent: "Dit had fataal kunnen zijn"

11-02-2020 08:16 Laatste update: 08:34
5

Storm Ciara is het afgelopen weekend en maandag door het land geraasd. Het heeft op enkele plekken voor heel wat vernieling gezorgd. Ook KAA Gent werd slachtoffer.

Zo waaide een deel van de luifel boven de tribune maandagavond los. "Gelukkig raakte niemand gewond", reageerde gebouwbeheerder Wilfried Gees bij Het Laatste Nieuws. "Enkele uren eerder en dit had fataal kunnen zijn."

Een groot deel van de luifel boven zitvak 323 (zo'n honderd vierkante meter) kwam los en belandde op de parking van Albert Heijn. "Overdag is het daar aardig druk", voegt Gees er nog aan toe. "De supermarkt was gelukkig al lang gesloten, waardoor er geen gewonden vielen. Ook raakten er geen auto’s beschadigd", klinkt het.

Bij KAA Gent had men eerder op de dag alles nog geïnspecteerd. "Na de storm van zondag lag alles nog stevig vast", zegt Gees. "Dit is dan ook pure stormschade. Dinsdag kunnen dan de herstellingswerken starten. Hoe lang die zullen duren, kan ik moeilijk inschatten. Het gebouw staat er intussen zeven jaar en het is de eerste keer dat we dit meemaken. Misschien zullen we enkele zitjes moeten opofferen als de aannemer met een stelling wil werken, maar ook dat valt te bezien", aldus Gees.

Foto van de schade: