Nieuwe tegenslag voor Mechelen-doelman Thoelen: Heb paar keer geweend

Nieuwe tegenslag voor Mechelen-doelman Thoelen: "Heb paar keer geweend"

Gepubliceerd: dinsdag 11 februari 2020 om 09:30di 11-02-2020 om 09:30

Tegen nota bene ex-club KAA Gent sloeg het noodlot toe voor Yannick Thoelen. De pechvogel scheurde zijn voorste kruisband van de rechterknie en moet daardoor de rest van het seizoen missen. Hem staat nu een maandenlange revalidatie te wachten.

"Ik heb een paar keer geweend. Het was mijn eerste seizoen in eerste klasse als eerste doelman. Ik zette stappen vooruit, maar dat kwam abrupt tot een einde", reageert Thoelen in Het Belang van Limburg. "Het is extra frustrerend en zuur, omdat het een cruciale week is met oog op Play-Off 1: Cercle Brugge, Charleroi en Anderlecht. Ik heb wel een steunbericht gestuurd naar de whatsappgroep van de spelers. Op die manier was ik mentaal toch bij hen."

Thoelen aast zeker ook op een terugkeer. "Ik heb al informatie ingewonnen bij ex-ploegmaats Brecht Dejaegere (AA Gent) en Siebe Horemans (Excelsior Rotterdam). Nu weet ik waaraan ik mij de komende maanden kan verwachten. Het plooien en strekken belooft pittig te worden. Maar iedereen zegt dat ik sterker zal terugkeren, dus daar bouw ik op verder."

Heel wat mensen leven ook mee met Thoelen, die al een pak steunbetuigingen kreeg. "Honderden. Het is fijn dat zo veel mensen achter me staan. Niet alleen bij KV Mechelen, ook spelers van andere clubs. Zo was ik verrast dat Vadis Odjidja na de wedstrijd plots in de kleedkamer stond, een heel mooi gebaar", aldus Thoelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws