Rezaei kan opnieuw overtuigen bij Charleroi: 'Hij verdient kans bij Club Brugge'

Rezaei kan opnieuw overtuigen bij Charleroi: 'Hij verdient kans bij Club Brugge'

11-02-2020 08:30
7

Charleroi kan dit seizoen opnieuw rekenen op Kaveh Rezaei. De Iraniër wordt door Club Brugge uitgeleend aan de Carolo's en kan zoals vanouds weer wekelijk uitblinken. Dat ziet ook Philippe Albert.

De analist is bijzonder lovend over Rezaei, die volgens hem zeker goed genoeg is voor een topclub. "Rezaei verdient wel een tweede kans bij Club", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Hij zou het voetbal dat Clement wil spelen, begrijpen. Als hij honderd procent fit is, reken ik hem tot de beste spitsen in België. Toen hij naar Brugge trok, dacht ik dat Wesley en hij samen dertig à veertig goals konden maken, maar dat was niet het geval, mede omdat Rezaei lang geblesseerd was", geeft Albert aan.

Geen succes
Volgens de analist zijn er ook goede redenen waarom Rezaei niet slaagde bij Club Brugge. "Als je daar niet elke week maximaal presteert, volgt snel kritiek. Niet alle spelers halen onder die druk hun beste niveau. Bij Charleroi ligt de stress lager: een of twee matchen rateren is niet problematisch. Rezaei kwam bij Club ook met een prijskaartje van 5 miljoen euro aan. Dat kan mentaal wegen."

"Maar het voornaamste is dat Rezaei ruimte nodig heeft om zich uit te drukken. De snelle tegenaanval van Charleroi ligt hem. Club speelt meestal op de helft van de tegenstander. Dan moet je technisch erboven uitsteken", aldus Albert. "De sfeer in Brugge lijkt me ook goed, maar misschien voelde Rezaei zich thuis meer alleen. Bij Charleroi speelt zijn landgenoot Gholizadeh, en er is Mehdi Bayat. Charleroi is een familiale club."