Grote lof voor Anderlecht-talent: 'Doku staat verder dan Depay op die leeftijd'

Grote lof voor Anderlecht-talent: 'Doku staat verder dan Depay op die leeftijd'

11-02-2020 07:46
4

Jérémy Doku krijgt dit seizoen volop zijn kans bij RSC Anderlecht. De zeventienjarige flankaanvaller kent een wisselvallig seizoen, maar kon tegen KAA Gent wel indruk maken. Hij lijkt steeds beter te presteren, dat zag ook Youri Mulder.

De Nederlander was in Extra Time bijzonder lovend over Doku en had ook een opvallende anekdote klaar over de jonge Doku. "Onlangs sprak ik met Fred Rutten. Die had enkele jaren geleden Memphis Depay onder zijn hoede bij PSV, en vorig seizoen Jérémy Doku bij Anderlecht. Hij vertelde me dat Doku verder staat op dit moment dan Depay toen hij dezelfde leeftijd had. Dat vind ik toch bijzonder", klonk het.

Ook Gert Verheyen was bijzonder lovend voor Doku. "Als hij nu ook efficiënt zal worden, dan wordt hij gewoonweg onhoudbaar voor Anderlecht. Zijn snelheid is ongelooflijk. Enkel de statistieken moeten er nog komen", gaf hij nog mee.

Depay debuteerde in 2011 op zeventienjarige leeftijd bij PSV. Hij speelde tot 2015 voor de Nederlanders alvorens naar Man Utd te trekken. Daar kon hij niet helemaal overtuigen, waardoor hij in 2017 richting Frankrijk trok. Nu is hij een belangrijke basispion bij Olympique Lyon.