UPDATE: Voorlopig komen wedstrijden KAA Gent niet in het gedrang na stormschade

UPDATE: Voorlopig komen wedstrijden KAA Gent niet in het gedrang na stormschade

10-02-2020 23:33 Laatste update: 11-02-2020 14:45
26

De laatste dagen hebben we in België serieus weer. Maandag was dat niet anders in Gent. Daar was de wind zo sterk dat een deel van het dak van de Ghelamco Arena ging vliegen. Het belandde uiteindelijk op de parking van de Albert Heijn. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De winkel was gelukkig al dicht, waardoor er geen mensen op de parking aanwezig waren. Slachtoffers vielen er dan ook niet. Dat had op een ander tijdstip zeker het geval kunnen zijn, want in totaal zou het gaan om meer dan honderd vierkante meter materiaal dat naar beneden donderde.

Meer dan waarschijnlijk kwam een gedeelte uit het binnendak los, dat over de tribunes hangt. De komende dagen zal Gent dan ook aan de slag moeten om de schade te herstellen. De Buffalo's hebben wel nog even respijt tot hun eerstvolgende thuiswedstrijd. Op zondag 23 februari ontvangt Gent Sint-Truiden.

Update: Inmiddels heeft Gent kort gereageerd op de stormschade. "Het gaat om enkele panelen van tribune 3, tegenover de hoofdtribune. Gelukkig was niemand aanwezig op de parking", verwijst woordvoerder Patrick Lips bij Het Nieuwsblad naar de nabijgelegen Albert Heijn. "We onderzoeken of er nog meer kunnen loskomen."

Update: KAA Gent komt een update na de stormschade vaan het dak van de Ghelamco Arena. Een expertisebureau is nog bezig met een onderzoek, maar KAA Gent zet de veiligheid van de supporters op de eerste plaats. ‘Voorlopig komen toekomstige wedstrijden niet in het gedrang en wordt de geleden schade zo snel mogelijk hersteld’, klinkt het op de webstek van de Buffalo's.