Tribune 2 van de Bosuil sluit 97 jaar: 'Europees thuis spelen'

Tribune 2 van de Bosuil sluit 97 jaar: 'Europees thuis spelen'

10-02-2020 21:22
16

Royal Antwerp FC gaat opnieuw verbouwen. Aan het einde van het seizoen zal de legendarische tribune 2 gesloten worden. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

Tribune 2 is de oudste tribune in het Bosuilstadion. De sfeertribune is helaas niet meer in al te beste staat en dat kan Antwerp niet meer hebben. De club wil namelijk in orde zijn met de Europese regels. Na 97 jaar wordt de sfeertribune gesloten.

Volgens Het Laatste Nieuws wordt tribune 2 voorlopig niet gesloten. Ze gaat gewoon dicht, maar alle vergunningen in orde zijn, wordt de sloophamer bovengehaald. De supporters van tribune 2 moeten voor een groot deel gaan plaatsnemen in een vernieuwde tribune 4. Deze zal een capaciteit hebben van 6.200 plaatsen. De Bosuil zal plaats blijven bieden aan 16.000 fans. 

Nog niet zo lang geleden onderging de Bosuil al een serieuze metaforfose. In het seizoen 2017-2018 pakte men onder leiding van sterke (bouw)man Paul Gheysens tribune 1 aan. In de plaats kwam een nieuwe, hypermoderne hoofdtribune.

Welke is jouw mooiste herinnering aan de Bosuil? Zet het het in de comments.