OFFICIEEL: Anderlecht meldt transfer van Saief, huur zónder aankoopoptie

OFFICIEEL: Anderlecht meldt transfer van Saief, huur zónder aankoopoptie

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 19:55ma 10-02-2020 om 19:55

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 16:41do 13-02-2020 om 16:41

RSC Anderlecht heeft alsnog een oplossing gevonden voor Kenny Saief. De linkspoot trekt naar het Poolse Legia Gdansk. Dat meldt Tomasz Włodarczyk, journalist bij Sport.pl. Gdansk staat momenteel zevende op zestien ploegen in de competitie.

De Belgische transfermercato is ondertussen al tien dagen afgesloten, maar in Polen is de markt nog open tot 2 maart. Daar maakt Anderlecht handig gebruik van en kan het met Saief nog een overbodige speler van de hand doen. Het zou gaan om een uitleenbeurt tot het einde van het seizoen zonder aankoopoptie.

De 26-jarige Israëlische Amerikaan arriveerde in januari 2018 bij Anderlecht. Eerste op huurbasis, maar zes maanden later werd hij definitief binnengehaald. Saief kon echter nooit overtuigen in het paars-witte shirt.

Vorig seizoen werd hij nog enkele maanden uitgeleend aan het Amerikaanse Cincinnati, waar hij in negen wedstrijden één keer kon scoren. Saief kwam dit seizoen niet meer in actie voor Anderlecht.

Update: De Poolse club heeft de transfer nu ook officieel gemaakt.

Update: Ook RSC Anderlecht maakt nu melding van de transfer. Kenny Saief zal verhuurd worden zónder aankoopoptie aan Lechia Gdansk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws