Financial Fair Play: Club Brugge zit op rozen, Anderlecht moet zich herpakken

Financial Fair Play: Club Brugge zit op rozen, Anderlecht moet zich herpakken

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 19:07ma 10-02-2020 om 19:07

Laatste update: maandag 10 februari 2020 om 20:56ma 10-02-2020 om 20:56

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de resultaten bepaald van de Financial Fair Play voor het seizoen 2018-2019. De cijfers zijn niet meteen om over naar huis te spreken. Club Brugge doet het uitstekend en is de beste van de klas, aartsrivaal RSC Anderlecht bengelt dan weer helemaal onderaan.

De Financial Fair Play werd in het leven geroepen om te voorkomen dat professionele voetbalclubs meer uitgeven dan zij verdienen. Dat Club Brugge de laatste jaren uitstekend bezig is, tonen deze cijfers des te meer. Blauw-Zwart is de beste van de klas en haalde zestien miljoen euro meer binnen dan het uitgaf. Opvallend is dat Sporting Charleroi de tweede plaats bezet, met plus zeven miljoen euro. Sint-Truiden en KAA Gent doen het ook allesbehalve slecht.

Er zijn uiteraard ploegen die minder goede cijfers kunnen voorleggen. De slechtste leerling van de klas is Anderlecht. De Brusselaars hebben zestien miljoen euro meer uitgaven dan opbrengsten. De kapitaalsverhoging werd -net als bij andere ploegen-niet meegerekend. Ook Antwerp, KV Oostende, KV Mechelen en tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven moeten een inspanning leveren.

De regels van de Financial Fair Play zijn sinds het seizoen 2018-2019 van kracht in de Jupiler Pro League. Belgische clubs mogen gedurende een periode van drie seizoenen maximum dertig miljoen meer mag uitgeven dan het ophaalt via de dagelijkse werking. Wie zich daar niet aan houdt kan serieuze sancties krijgen.

Een overzicht van de resultaten van de Financial Fair Play

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws