Primeur: Courtois eerste Belg die verkozen wordt tot Speler van de Maand in Spanje

Primeur: Courtois eerste Belg die verkozen wordt tot Speler van de Maand in Spanje

10-02-2020 18:45
1

Thibaut Courtois is de voorbije weken in uitstekende doen bij Real Madrid en hij werd beloond voor zijn goede prestaties. De Rode Duivel is verkozen tot Speler van de Maand januari in de Spanje. Dat maakte La Liga maandag bekend.

De 27-jarige Courtois is sinds dit seizoen de absolute nummer één onder de lat bij de Koninklijke. Vorig jaar had hij nog moeilijkheden door de harde concurrentie met Keylor Navas, maar na diens transfer naar Paris Saint-Germain is Courtois helemaal opengebloeid.

Sinsdien is de Rode Duivel een belangrijke schakel in het team van coach Zinédine Zidane. Courtois won in januari zijn drie wedstrijden met Real, en moest zich maar één keer omdraaien. In de stand staat het team uit Madrid aan de leiding met drie punten voorsprong op Barcelona.

De trofee van Speler van de maand wordt in Spanje sinds het seizoen 2013-2014 uitgereikt. Courtois is de eerste Belg die de prijs in ontvangst neem. Opvallend: het was al van mei 2017 geleden, met Cristiano Ronaldo, dat een speler van de Koninklijke won.