'Club Brugge haakte af voor Gaich, maar niet omwille van vraagprijs (alleen)'

'Club Brugge haakte af voor Gaich, maar niet omwille van vraagprijs (alleen)'

10-02-2020 17:16 Laatste update: 17:28
13

Club Brugge haalde met Michael Krmencik een nieuwe aanvaller in huis. De Tsjech was echter de tweede keuze. Vincent Mannaert geeft toe dat Adolfo Gaich het topdoelwit was, maar dat er geen deal tot stand kwam.

Zo is de vraagprijs voor Gaich met ruim vijftien miljoen euro bijzonder hoog. Toch was dat volgens Mannaert geen doorslaggevende factor. "Het geval van Gaich was speciaal", verklaart de CEO van Club Brugge bij LN24.

Club Brugge dacht eveneens dat Gaich een serieuze aanpassingsperiode zou nodig hebben. "Zijn meerwaarde op korte termijn was niet zeker. Want hij is een jonge Zuid-Amerikaan, die moet zich nog aanpassen en integreren. Dat was dus geen zekerheid voor ons."

Olympische Spelen
"Ten tweede was er ook nog het feit dat Argentinië zich plaatste voor de Olympische Spelen in Tokio. Dat wil zeggen dat je volgend seizoen de trainingen zonder hem moet beginnen en dat hij pas eind augustus terug zou keren. Als je dat allemaal samen neemt en daar nog een recordbedrag bijneemt...", gaat Mannaert verder.

Gaich lijkt nu dan ook definitief van de radar van Club Brugge verdwenen. "Het is natuurlijk goed mogelijk dat die jongen nog helemaal ontploft en een fantastische carrière maakt - ik hoop het voor hem. Maar dat hoort erbij als je moet beslissen over een transfer."