VP Prognose: welke ploegen zien we straks terug in Play-Off 1?

VP Prognose: welke ploegen zien we straks terug in Play-Off 1?

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 13:30ma 10-02-2020 om 13:30

Laatste update: maandag 10 februari 2020 om 21:00ma 10-02-2020 om 21:00

Met nog vijf speeldagen te gaan krijgt Play-Off 1 stilaan vorm, maar voor de laatste plaatsjes is het wel nog spannend. VoetbalPrimeur.be haalt de wedstrijdschema's erbij en kijkt in de toekomst. Club Brugge is mathematisch al zeker van Play-Off 1 en wordt daarom niet besproken.

KAA Gent (49 punten)
Eupen (U)
STVV (T)
Cercle Brugge (U)
Charleroi (T)
Waasland-Beveren (U)
Kans op Play-Off 1: 100 procent

De kans dat KAA Gent nog uit Play-Off 1 valt is eigenlijk onbestaande. Gent zou dan nog alles moeten verliezen, terwijl Zulte Waregem of KV Mechelen vanaf nu elke match moeten winnen. De kans is groot dat KAA Gent vrijdag tegen Eupen officieel zeker wordt van Play-Off 1. KAA Gent krijgt sowieso nog vooral ploegen uit de rechterkolom voor de kiezen.

Antwerp (45 punten)
KRC Genk (T)
Charleroi (T)
Standard (U)
KV Oostende (T)
KV Kortrijk (U)
Moeskroen (T)
Kans Op Play-Off 1: 99,9 procent

Antwerp gaat hoogstwaarschijnlijk voor het tweede jaar op rij Play-Off 1 halen. Dat is ook verdiend, want de troepen van Laszlo Bölöni haalden dit seizoen een heel constant niveau. Met KRC Genk, Charleroi en Standard krijgt het nu drie lastige klanten, maar het einde van de reguliere competitie is relatief eenvoudig. Antwerp zou het Club Brugge en KAA Gent nog moeilijk kunnen maken.

Sporting Charleroi (44 punten)
KV Mechelen (T)
Antwerp (U)
Club Brugge (U)
KAA Gent (U)
KV Kortrijk (T)
Kans Op Play-Off 1: 99 procent

Sporting Charleroi heeft zijn ambities zaterdag kracht bijgezet met een vlotte 4-0 tegen concurrent Zulte Waregem. Wie dacht aan een terugval na het vertrek van Felice Mazzu komt bedrogen uit. Ook Karim Belhocine kan een stevig blok neerzetten met vlijmscherpe counters. Met Kaveh Rezaei heeft Charleroi ook een spits in huis die uit het niets kan scoren. Ondanks het lastige schema kan Charleroi eigenlijk nauwelijks nog worden bedreigd. 

Standard (41 punten)
Club Brugge (T)
KRC Genk (U)
Antwerp (T)
Charleroi (U)
STVV (T)
Zulte Waregem (U)
Kans Op Play-Off 1: 75 procent

Standard werd lange tijd gezien als een zekerheid voor Play-Off 1, maar dat was misschien wat voorbarig. Hun programma is aartsmoeilijk. Enkel STVV is geen echte concurrent voor de top zes. Op de laatste speeldag moet Standard nog naar het Regenboogstadion: geen aangenaam scenario als het dan nog niet mathematisch zeker is.

KRC Genk (37 punten)
Antwerp (U)
KV Kortrijk (U)
Club Brugge (T)
KV Oostende (U)
KV Mechelen (T)
Kans Op Play-Off 1: 50 procent

KRC Genk kent een moeilijk seizoen, maar is zich de laatste weken wel aan het herpakken. De Limburgers lijken net op tijd in vorm, maar hebben geen makkelijk parcours in het vooruitzicht. Voor Genk wordt het daarom een dubbeltje op zijn kant. 

Zulte Waregem (34 punten)
Moeskroen (T)
KV Oostende (U)

KV Kortrijk (T)
Anderlecht (U)
Standard (T)
Kans Op Play-Off 1: 20 procent

Zulte Waregem leed zaterdag een zware nederlaag tegen Charleroi. Dat kan de doodsteek zijn, maar Dury en co krijgen wel een paar op papier makkelijke opdrachten. Moeskroen en KV Oostende staan anoniem in de rechterkolom. Over twee weken kan de situatie er dus anders uitzien, maar Zulte Waregem sluit wel af met twee topwedstrijden.

KV Mechelen (34 punten)
Charleroi (U)
Anderlecht (T)
Waasland-Beveren (T)
STVV (U)
Eupen (T)
KRC Genk (U)
Kans Op Play-Off 1: 5 procent

KV Mechelen lijkt helemaal het noorden kwijt en verloor op het veld van hekkensluiter Cercle Brugge. Als promovendus heeft KV Mechelen dit seizoen al een mooi parcours gelopen, maar de kers op de taart komt er niet. KV Mechelen heeft dit kalenderjaar nog geen enkel punt kunnen pakken en plaatsing voor Play-Off 1 zou dan ook een absolute stunt zijn.

Anderlecht (34 punten)
KV Mechelen (U)
Eupen (T)
Waasland-Beveren (U)
Zulte Waregem (T)
STVV (U)
Kans Op Play-Off 1: 50 procent

Anderlecht maakte veel indruk op KAA Gent, maar kon er zoals wel vaker geen zege uitslepen. Met de zeges tegen Cercle Brugge en Moeskroen bewees Anderlecht wel dat het eindelijk kan winnen van de kleintjes. De kwaliteit is er zeker, de efficiëntie moet nu de hoogte in. Met de komst van spitsen Pjaca en Joveljic moet Play-Off 1 absoluut nog mogelijk zijn.

Komen ook nog in aanmerking voor Play-Off 1: STVV (32 punten) en Moeskroen (30 punten). Echt een realistische kans lijken ze echter niet meer te hebben.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Anderlecht nog Play-Off 1?

(1034 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws