Rezaei maakt indruk met eerste hattrick in België: “In Iran wel vaker gedaan”

Rezaei maakt indruk met eerste hattrick in België: “In Iran wel vaker gedaan”

10-02-2020 10:28
7

Kaveh Rezaei is dé aanvalsleider van het sterk presterende Sporting Charleroi. In de 5-0 zege tegen Zulte Waregem maakte de huurling van Club Brugge een hattrick.

Charleroi kan niet over Rezaei beschikken tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge. De spits mag niet spelen tegen zijn huidige werkgever. "Reglement is reglement. En wat het aantal doelpunten betreft: scoren maakt me blij, maar ik ben niet uit op persoonlijk succes.”

“Mocht dat wel het geval zijn, dan zou ik mezelf opzadelen met extra druk in een mindere periode en riskeert mijn rendement voor het collectief daaronder te lijden”, gaat Rezaei verder aan Het Laatste Nieuws. “Wie afwerkt is van geen belang. Vieren doen we samen."

Rezaei scoorde in de blessuretijd van de eerste helft zijn eerste van de drie. "Een prachtige doorsteek van Ali (Gholizadeh), maar oog in oog met de doelman is altijd een beetje stresserend. Het is me gelukt rustig te blijven en het doelpunt te maken dat ons toeliet de tweede helft aan te vatten met een bevrijd gevoel. Dit is mijn eerste hattrick in België, maar in Iran heb ik dat wel vaker gedaan. Zes of zeven keer, denk ik."