Amrabat: 'Ik snap dat fans van Feyenoord en Club Brugge soms zo denken'

Amrabat: 'Ik snap dat fans van Feyenoord en Club Brugge soms zo denken'

10-02-2020 07:44
4

Ex-Club Brugge-speler Sofyan Amrabat was zaterdag de uitblinker bij Hellas Verona tijdens de verrassende 2-1 zege op Juventus. De 23-jarige middenvelder snapt dat er fans verrast zijn door zijn goede prestaties én zijn transfer naar Fiorentina voor 20 miljoen euro.

"Ik snap dat fans van Feyenoord en misschien ook van Club Brugge soms zo denken. Maar ach, mijn verhaal bij Feyenoord is toch inmiddels wel bekend? Het is in De Kuip gewoon niet geworden wat we er van hadden gehoopt", zegt Amrabat in het Algemeen Dagblad. "Bij Hellas heb ik de draad opgepakt, maar zeker ook door de periode die ik bij Feyenoord heb meegemaakt. Het blijft een mooie club."

Het komende halfjaar wil de Marokkaanse international het vertrouwen van Hellas terugbetalen. Zo noemde La Gazzetta dello Sport hem 'de koning van het middenveld' tegen Juventus. "Iedereen in Nederland is nogal verbaasd", reageert hij in De Telegraaf. "Deze wedstrijd was live te zien op Ziggo Sport, dus konden de mensen me eindelijk weer eens goed beoordelen. Velen dachten dat ik ver boven mijn kunnen speelde, maar dit niveau haal ik al een tijdje."

Dat leverde hem onder meer de transfer naar Fiorentina op, maar bijna de gehele Italiaanse top jaagde op zijn handtekening. "Alle interesse heb ik nooit als druk ervaren. Maar als er in de Italiaanse kranten elke dag pagina's vol over je worden geschreven, ligt afleiding toch op de loer. Dat is nu voorbij."