Barcelona overleeft slagveld bij Betis en blijft in het spoor van Real

09-02-2020 23:02

FC Barcelona is dankzij een zwaarbevochten 3-2 zege bij Real Betis in het spoor van koploper Real Madrid gebleven. Beide ploegen eindigden het verhitte duel in Estadio Benito Villamarin met tien man.

Barcelona en Betis vermaakten de supporters en televisiekijkers met een doelpuntrijke eerste helft. Al na vijf minuten ging de bal op de stip omdat Clement Lenglet hands maakte en de VAR daar een strafschop in zag. Sergio Canales was koel en benutte het buitenkansje, maar lang kon Betis niet genieten van de verrassende voorsprong. Dat was te danken aan Frenkie de Jong, die een wonderschone pass van Lionel Messi van dichtbij tegen de touwen volleerde: 1-1.

Daar liet de thuisploeg het niet bij zitten. Betis beperkte zich dan wel tot tegenhouden en counteren, maar als de ploeg dan de voorwaartsen aan wist te spelen was het direct gevaarlijk. Dat bewees Nabil Fekir, die nog voor rust werd weggestuurd en met een harde schuiver in de verre hoek voor de hernieuwde voorsprong zorgde.

De goals voor rust waren daarmee nog niet op. Sergio Busquets tikte van dichtbij binnen en nadat de VAR een tijdje keek of er sprake was van een overtreding werd ook die goal toegekend. Na rust werd er minder gescoord, maar was er nog steeds voldoende spektakel. Twintig minuten voor tijd werd het 3-2 voor Barça dankzij een rake kopstoot van Lenglet, die even later mocht vertrekken met een tweede gele kaart.

Even daarvoor had Fekir ook al rood gekregen, waardoor beide ploegen met tien man de slotfase in gingen. In die laatste tien minuten hoopte Betis met het inbrengen van clublegende Joaquín Sanchez en ex-Barçaspeler Cristian Tello nog wat teweeg te kunnen brengen, maar dat gebeurde niet meer. Barcelona blijft daarmee in het spoor van koploper Real Madrid, dat drie punten meer heeft dan de eeuwige rivaal uit Catalonië.