Lazio zet Juventus en Inter onder serieuze druk, pijnlijk verlies voor Sevilla

09-02-2020 21:11

Lazio heeft de druk op de top-twee in de Serie A opgevoerd. De Romeinen wonnen de lastige uitwedstrijd bij Parma met 1-0 en naderen koploper Juventus tot op één punt. Sevilla ging dan weer pijnlijk onderuit tegen Celta de Vigo.

Parma - Lazio 0-1
Door de nederlaag van Juventus op zaterdag wist Lazio dat het met een driepunter bij Parma ontzettend goede zaken zou kunnen doen. Het ging niet gemakkelijk voor de blauwhemden uit Rome, maar na negentig minuten en zes minuten blessuretijd ging de zege mee naar de Italiaanse hoofdstad. Dat was te danken aan Felipe Caicedo, die in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd liet aantekenen.

De overwinning van Lazio brengt de ploeg van Simone Inzaghi voorlopig naar plaats twee in de Serie A. De achterstand op lijstaanvoerder Juventus is nog maar één punt en Inter staat voorlopig op plek drie. Die ploeg heeft wel nog een wedstrijd tegoed tegen AC Milan en kan met een zege weer over Lazio heenwippen.

Celta de Vigo - Sevilla 2-1
Een late treffer van Pione Sisto heeft Celta de Vigo van de laatste plaats in de Primera División af geholpen. De ploeg uit het noorden van Spanje heeft het al het hele seizoen lastig, maar tegen Sevilla kwam het in extremis toch nog goed. Youssef En-Nesyri zette het bezoek uit Andalusië in de eerste helft op voorsprong, maar viel twintig minuten voor tijd ook geblesseerd uit. Daarna draaide Celta de wedstrijd om. Iago Aspas maakte de 1-1, waarna Sisto het publiek in Vigo op de banken kreeg met zijn late winnende goal.