Werner verzuimt Bayern tik uit te delen: grote Bundesliga-slag eindigt onbeslist

Werner verzuimt Bayern tik uit te delen: grote Bundesliga-slag eindigt onbeslist

09-02-2020 19:51

De titelstrijd in de Bundesliga blijft ongemeen spannend. Bayern München en RB Leipzig troffen elkaar in de Allianz Arena als nummers één en twee van de competitie, maar hielden elkaar in bedwang: het onderlinge verschil blijft hierdoor één punt in het voordeel van Bayern.

Doordat nummer drie Borussia Dortmund zaterdag het spektakelstuk van Bayer Leverkusen verloor, kon zowel Bayern als Leipzig één dag later gouden zaken doen. Voor rust was geen van beide topploegen in staat om een doorbraak te forceren, ondanks een duidelijk overwicht voor Der Rekordmeister. Robert Lewandowski kwam nog het dichtst in de buurt van een treffer, maar Dayot Upamecano hield de Poolse scherpschutter af.

Na rust ontstond er een meer open wedstrijd, mét meer gevaar van Die Roten Bullen. Nadat Marcel Sabitzer al een opgelegde kans miste, leek Timo Werner een missertje van de uitgekomen Manuel Neuer af te straffen: David Alaba schoot zijn doelman echter te hulp. Direct daarna kon het Bayern-publiek wéér juichen, na een overtreding van Upamecano in de zestien meter: de VAR constateerde echter buitenspel en Leipzig ontsnapte aan een strafschop tegen.

Na ruim een uur lag het opeens helemaal open in de Bayern-defensie: Christopher Nkunku en Werner omzeilden samen de buitenspelval, maar de vogelvrije Werner kon oog in oog met Neuer zijn zenuwen niet in bedwang houden. Bayern kreeg in de slotfase één grote kans: Leon Goretzka werd vrijgespeeld en wilde de bal in de verre hoek schuiven, maar doelman Péter Gulácsi onderscheidde zich met een knappe reflex. Leipzig kwam er in de extra tijd nog één keer gevaarlijk uit: een splijtende pass van Ademola Lookman op Werner werd echter vakkundig onderschept door Joshua Kimmich.

De Bundesliga-kraker eindigde dus zoals hij begon. Bayern behoudt zijn krappe voorsprong op de uitdager uit het Oosten en ligt nog steeds op koers voor zijn achtste titel op rij. Het venijn voor Der Rekordmeister zit hem echter in het einde van het seizoen: in de laatste vijf speelrondes treft men Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen én Borussia Mönchengladbach.