Martinez moet nog even geduld uitoefenen: Hij is niet klaar voor de Rode Duivels

Martinez moet nog even geduld uitoefenen: "Hij is niet klaar voor de Rode Duivels"

09-02-2020 20:25 Laatste update: 20:25
4

Roberto Martinez is momenteel volop bezig met de voorbereiding op het Europees Kampioenschap van volgende zomer. Het wordt uitkijken welke verrassingen de bondscoach in petto heeft. Vooral in de verdediging is de spoeling redelijk dun, maar voor Hein Vanhaezebrouck is Zinho Vanheusden momenteel nog geen optie.

De jonge centrale verdediger van Standard Luik heeft al een paar keer indruk gemaakt, maar volgens Vanhaezebrouck is hij nog niet klaar voor de nationale ploeg. "Er is nog veel werk aan. Er is nog veel werk aan. Hij moet een defensie leiden die het vaak moeilijk heeft, maar is nog jong. Hij wordt wat gepusht", vertelde de ex-coach van AA Gent en RSC Anderlecht in De Zondag.

"Zinho is echt nog niet klaar voor de Rode Duivels, hij zal zich eerst bij Inter, dat hem zal terugkopen, moeten bewijzen. Ik vind Vanheusden niet beter dan Mechele. Die voetbalt minder goed uit, maar heeft stappen gezet, durft al eens bescheiden in te schuiven, zonder risico’s te nemen", besloot Vanhaezebrouck."